توصیه‌های تغذیه‌ای شب یلدا از دیدگاه طب سنتی

193.jpg - 25.46 kBمدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر رعایت اعتدال در تغذیه شب یلدا گفت: در این شب، برخی رفتارهای تغذیه‌ای و مصرف بعضی مواد غذایی نیازمند دقت و احتیاط، به‌ویژه برای گروه‌های خاص مانند سالمندان و بیماران است.

دکتر محمدرضا مهری در گفتگو با وب دا اظهار کرد: از منظر طب سنتی، به همه افراد اعم از سالم و بیمار، جوان و سالمند توصیه می‌شود در شب یلدا از مصرف غذاهای سبک و کم‌حجم استفاده کرده و تا حد امکان از پرخوری و درهم‌خوری پرهیز کنند.

وی با اشاره به فلسفه برگزاری آیین شب یلدا افزود: مهم‌ترین هدف این سنت کهن، صله ارحام و دورهمی با خانواده، خویشاوندان و بزرگان فامیل است که نقش مؤثری در ارتقای سلامت روانی و اجتماعی جامعه دارد. بنابراین باید مراقب بود که این دورهمی‌ها با مصرف غذاهای نامناسب، به بروز مشکلات گوارشی و جسمی منجر نشود.

مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مصرف میوه‌های رایج این شب گفت: هندوانه به دلیل طبیعت سرد و این‌که میوه فصل زمستان محسوب نمی‌شود، برای افراد سردمزاج مناسب نیست و در صورت مصرف، باید به مقدار کم باشد. همچنین استفاده از سایر میوه‌های با مزاج سرد مانند پرتقال و انار ترش نیز در افراد سردمزاج باید با احتیاط انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به فشار خون بالا به‌هیچ‌وجه نباید از آجیل شور استفاده کنند، زیرا این موضوع می‌تواند منجر به تشدید بیماری شود.

دکتر مهری با اشاره به خوراکی‌های مناسب شب یلدا اظهار کرد: مصرف متعادل مغزیجات، نخودچی و کشمش، انجیر خشک و انواع تخمه‌ها می‌تواند انتخاب مناسبی برای این شب باشد. همچنین از میوه‌های مناسب می‌توان به انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین اشاره کرد.

وی افزود: مصرف شلغم به‌صورت لبو نیز مفید است و استفاده از دمنوش‌های ملایم و معطر مانند به‌لیمو، بادرنجبویه یا چای زعفرانی، در کنار گفت‌وگو با دوستان و آشنایان، می‌تواند نشاط‌آور و آرام‌بخش باشد.

مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تأکید کرد: شایسته است از طولانی شدن غیرضروری دورهمی‌ها پرهیز شود تا تعادل خواب و بیداری، به‌ویژه در افراد حساس، دچار اختلال نشود و شب یلدا با سلامت و آرامش سپری شود.

 


IMAGE

شعار سال 1404 : سرمایه گزاری برای تولید

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۳۰ آذر ۱۴۰۴