در روزهای گرم، از مصرف غذاهای سرخ شده، پر ادویه و نوشیدن چای پررنگ یا قهوه پرهیز کنید
- بازدید: 117
مسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روزهای گرم سال بهتر است افراد از مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب و شیرین، پرادویه و همچنین مصرف چای پررنگ یا قهوه پرهیز و در مقابل از غذاهای آبکی و سوپ ها بیشتر استفاده کنند.
دکتر زهرا نیک اختر ، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: گرمازدگی یکی از مشکلات شایع فصلهای گرم بهویژه در مناطق دارای آبوهوای خشک و نیمهخشک است که در اثر قرار گرفتن طولانیمدت در معرض گرما، آفتاب شدید یا فعالیت بدنی زیاد در هوای گرم رخ میدهد و این وضعیت میتواند منجر به اختلال در عملکرد سیستم تنظیم دمای بدن شده و با علائمی چون سرگیجه، سردرد، ضعف، تهوع، تعریق شدید یا گاهی قطع تعریق همراه باشد .
وی ادامه داد: در طب سنتی ایرانی گرمازدگی غلبه کیفیت گرمی و خشکی در بدن است که برای پیشگیری از آن رعایت برخی از موضوعات، از جمله پرهیز از پرخوری و درهم خوری اهمیت زیادی دارد، چون در هوای گرم هضم موادغذایی نسبت به هوای سرد کند تر است و پرخوری سبب مشکلات گوارشی می شود.
دکتر نیک اختر همچنین توصیه کرد: افراد از مصرف غذاهای چرب و شیرین و پرادویه و سرخ کردنی پرهیز و بیشتر از غذاهای آبکی و سوپها استفاده کنند تا عطش و تشنگی کمتر شود، ضمن اینکه اضافه کردن کمی آبلیمو و سرکه به آب یا غذا میتواند از تشنگی جلوگیری کند.
وی، مصرف شربتهایی همچون سکنجبین و آبلیمو گلاب و بیدمشک همراه با خاکشیر و تخم شربتی را نیز گزینه های مناسبی برای حفظ آب بدن برشمرد و گفت: استفاده از سبزیها و میوه هایی مانند کاهو ،اسفناج، کدو ، هندوانه ، خربزه، هلو و آلو با تامین آب و املاح در پیشگیری از گرما زدگی و حفظ تعادل مزاج موثر هستند.
دکتر نیک اختر بر پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم و استفاده از لباسهای نخی و خنک و سایبان مناسب مثل کلاه و چتر در هنگام مواجهه با آفتاب تاکید کرد و افزود: پرهیز از کم خوابی و خواب به موقع بسیار مهم است چون کم خوابی علایم گرما زدگی را تشدید میکند.