طی یک مطالعه علمی مشخص شد؛ پتانسیل بالای عصاره گیاه آش انگور در جایگزینی داروی وارداتی درمان سالک
- بازدید: 193
محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طرح بررسی اثرات برون تنی عصاره گیاه آش انگور (Rhamnus cathartica) بر روی لیشمانیا ماژور سویه ایران MRHO/IR/75/ERبه این نتیجه رسیدند که عصاره گیاه آش انگور میتواند جایگزین داروی وارداتی درمان سالک باشد.
دکتر عبدالمجید فتی، استاد گروه قارچ شناسی و انگل شناسی در گفتوگو با وب دا پیرامون جزئیات این تحقیق اظهار کرد: در مطالعات و آزمایشات اولیه دریافتیم که، عصاره گیاه آش انگور با غلظت مشخصی می تواند حدود ۷۵ درصد از انگلهای عامل سالک را از بین ببرد و در مقایسه با داروی گلوکانتیم اثری مشابه دارد، لذا این نتایج نشان میدهد که عصاره گیاه آش انگور می تواند پتانسیل بالایی برای جایگزینی با داروهای فعلی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اکنون گام های نخست کار برداشته شده افزود: در صورت تأیید نتایج در مراحل بعدی تحقیقات، از جمله استخراج ماده مؤثره و تهیه دارو و انجام آزمایش روی حیوانات و سپس بیماران داوطلب، امیدواریم داروی حاصله از آش انگور بتواند بهعنوان یک داروی طبیعی و مقرون به صرفه برای درمان سالک معرفی شود و وابستگی به داروی وارداتی را کاهش دهد.
دکتر فتی همچنین گفت: این تحقیق گامی امیدوارکننده در جهت توسعه درمانهای طبیعی برای بیماری سالک است و در صورت موفقیت در مراحل بعدی، می تواند تحولی در درمان این بیماری ایجاد کند.
وی از متخصصان و پژوهشگران حوزههای پوست، عفونی و انگلشناسی- سیاستگزاران درمانی و پژوهشی - پزشکان و درمانگران طب سنتی بعنوان همراهان هدف این تحقیق نیز نام برد.
لازم به ذکر است: سالک یک بیماری پوستی شایع در ایران، بهویژه در مشهد، است که درمان آن معمولاً با داروی وارداتی گلوکانتیم انجام میشود. این دارو علاوه بر هزینه بالا، دسترسی آسانی ندارد و استفاده از گیاهان دارویی مانند آش انگور میتواند یک گزینه مؤثر و در دسترس برای درمان این بیماری باشد.
طرح بررسی اثرات برون تنی عصاره گیاه آش انگور (Rhamnus cathartica) بر روی لیشمانیا ماژور سویه ایران MRHO/IR/75/ERبا کد 991619 بعنوان یکی از طرح های اثر بخش و کاربردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که به همت استاد پیشکسوت گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، جناب آقای دکتر عبد المجید فتی و آقای دکتر صالحی و 7 نفر دیگر ازهمکاران ایشان تهیه و اجرا شده و قابلیت انتشار در پایگاههای اطلاع رسانی جهت استفاده عمومی را داراست.