گیر گردن غذا از علائم هشدار دهنده بیماری سرطان مری است

83.jpg - 14.65 kBفوق تخصص جراحی قفسه سینه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: گیر کردن غذا در مری یک موضوع قابل بررسی است که نباید نسبت به آن بی توجه بود.

دکتر علی صدری‌زاده،  در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه توجه جدی به علائم ابتدایی و تشخیص سریع بیماری‌های مری به ویژه سرطان مری  از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطر نشان کرد: در برخی مناطق کشور به دلیل شیوع قابل توجه این سرطان و بیماری‌های مرتبط، نیازمند مراقبت، غربالگری و پیشگیری جدی‌تری است. متأسفانه در استان‌های خراسان رضوی و گلستان، آمار ابتلا به سرطان مری نسبت به میانگین جهانی به شکل نگران‌کننده‌ای بالاتر است.

دکتر صدری‌زاده با بیان این‌که سبک تغذیه و برخی عوامل محیطی از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به سرطان مری در این مناطق محسوب می‌شوند، تصریح کرد:کمبود مصرف میوه و سبزیجات، خوردن غذاها با حرارت بالا، استفاده زیاد از غذاهای کنسروی و نمک‌سود شده، همچنین استعمال دخانیات و ناس، از جمله رفتارهای رایجی هستند که میزان ابتلا به بیماری‌های مری را افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه حتی در برخی پژوهش‌ها، نقش خاک و وجود ترکیبات خاص مثل نیتروزآمین‌ها نیز مطرح شده، هرچند علت قطعی هنوز به طور کامل مشخص نیست، گفت: یکی از شایع‌ترین علائم، مشکل در بلع غذاهای جامد و بعدها مایعات است که معمولا بیماران ابتدا آن را نادیده می‌گیرند؛ در حالی‌که همین علامت اولیه می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک توده یا اختلال عملکرد حرکتی مری باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه بسیاری از بیماران به دلیل بی‌علامت بودن مراحل ابتدایی، وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری پیشرفت کرده و حتی وزن قابل توجهی از دست داده‌اند.

دکتر صدری‌زاده  تأکید کرد: نباید فراموش کرد که هر مشکل در بلع، علامت سرطان نیست و می‌تواند به اختلالات حرکتی یا عضلانی مری هم مربوط باشد؛ اما تأکید ما این است که هر فردی در صورت تجربه مکرر مشکل در بلع یا درد هنگام بلع، باید به سرعت به پزشک مراجعه کند تا ارزیابی کامل انجام و در صورت نیاز، درمان مناسب آغاز شود.

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه تأکید کرد:تعویق در مراجعه و تشخیص، درمان را سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌کند. آگاه‌سازی عمومی و آموزش صحیح مردم نسبت به سبک زندگی سالم، پرهیز از مصرف غذاهای ناسالم و داغ، افزایش مصرف میوه و سبزیجات، اجتناب از دخانیات و ناس، و مراجعه زودهنگام در صورت بروز علائم، از مهم‌ترین راهکارهای کاهش ابتلا به بیماری‌های مری به خصوص سرطان است.

دکتر صدری‌زاده با اشاره به نقش مؤثر جامعه پزشکی در حوزه آموزش و افزایش سواد سلامت جامعه گفت:بزرگ‌ترین خدمت به مردم، آموزش همگانی درباره علائم و عوامل خطر بیماری‌های مری و تلاش برای افزایش آگاهی عمومی در این زمینه است تا با تشخیص زودهنگام، شانس درمان مؤثر و بهبود کیفیت زندگی بیماران افزایش یابد.

 


IMAGE

شعار سال 1404 : سرمایه گزاری برای تولید

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۲۳ خرداد ۱۴۰۴