آرشيو اخبار

اخبار :: امواج بیسیم و پارازیت های ماهواره و آلودگی هوا عوامل موثربرناباروری در ایران

مرکز تحقيقاتي و درمان ناباروري ميلاد

امواج بیسیم و پارازیت های ماهواره و آلودگی هوا عوامل موثربرناباروری در ایران

89/12/14-11:15
2011-03-05 10:34:09
96/09/02-11:15 : آخرين مشاهده

معاون پژوهشي مركز تحقيقات بهداشت باروري و ناباروري خاطرنشان كرد: آلودگي هوا و ذرات معلق از طريق پوست يا تنفس وارد بدن شده و حدود 20 تا 30 درصد آن‌ها جذب بدن مي‌شوند كه با مصرف سيگار، ميزان ناباروري تا دو برابر افزايش پيدا مي‌كند.

دكتر ربابه طاهري پناه در حاشيه هفدهمين كنگره باروري و ناباروري به خبرنگاران گفت: انسان‌ها براي رفاه بيشتر از وسايل بي سيم استفاده مي‌كنند اين در حالي است كه استفاده از اين گونه وسايل موجب مي‌شود كه انسان‌ها در ميان امواج الكترومغناطيس قرار بگيرند كه يكي از عوارض آن تاثير منفي بر باروري و توليدمثل است.

وي با بيان اينكه بيش از 80 هزار نوع آلاينده شيميايي وجود دارد كه چون قابليت جذب به طبيعت را ندارند در محيط زندگي باقي مي‌مانند، اظهار كرد: آفت كش‌ها از جمله موادي هستند كه از طريق چرخه زندگي به طور مستقيم يا غير مستقيم به صورت يك هورمون مجازي وارد بدن مي‌شوند و به خون و سيستم ژنتيك انسان راه مي‌يابند.

وي با اشاره به يكي از مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد اظهار كرد: بر اساس نتايج مطالعه‌اي كه طي 10 سال پژوهشگران اين دانشگاه انجام داده‌اند، در خون و جدار تخمك زناني كه لقاح آزمايشگاهي روي آنها صورت گرفته، سم PCB-153 مشاهده شده است. در واقع 41 درصد از زناني كه اين سموم در خون آنها ديده مي‌شود شانس لانه گزيني را از دست مي‌دهند.

طاهري پناه با اشاره به افزايش سن ازدواج و باروري در ايران گفت: زنان از 15 تا 40 سالگي ذخيره تخمدان مناسبي دارند اما پس از 40 سالگي ذخيره تخمدان آنها به شدت كاهش پيدا مي‌كند. به همين دليل در مواردي با نازايي زناني كه سن بالايي دارند، مواجه هستيم. در افزايش ناباروري مردان نيز مواردي مانند شيوه زندگي و تغذيه نامناسب و قرار داشتن در معرض آلاينده‌هاي محيطي موثر است.

وي با اشاره به سموم شيميايي و امواج الكترومغناطيسي اظهار كرد: PCB-153 يا پلي كربنات بي فنيل ماده‌اي است كه در ظروف آب معدني، برخي مواد خوراكي و حتي ظروف سرم‌ها وجود دارد وی همچنین امواج الکترومغناطیسی ناشی از بیسیم و پارازیت های ماهواره ای و وسایل خانگی  را عاملی برای کاهش باروری مردان در ایران دانست و اضافه کرد:حتي زماني كه سشوار خاموش و دو شاخه آن در پريز برق است امواج الكترومغناطيسي دارد و انسان‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

96/09/04-11:15   :    تاريخ