بازديد کننده عزيز اطلاعات سايت را در چه حدي مي بينيد؟

عالي 37.9%
بسيار خوب 25.5%
خوب 17.4%
نسبتا خوب 6.7%
متوسط 12.5%

درمان دارویی بزرگی پروستات ( 63430 )
عفونت ادراري در مردان ( 56684 )
بيماري هاي كليه و مجاري ادراري ( 20169 )
عفونت ادراري در زنان ( 18993 )
آموزش به بيمار ( 16234 )
تکنیک های تشخیصی کلیه ( 15446 )
تكرر ادرار ( 14494 )
سرطان مثانه ( 14270 )
گروه داخلی جراحی ( 13328 )
انسداد ادراري ( 12870 )
بزرگی پروستات ( 8339 )
سونداژ مثانه ( 7492 )
مشکلات ادراری ( 7201 )
پيلونفريت ( 6764 )
سندروم نفروتیک ( 6559 )
سنگ های ادراری ( 6432 )
التهاب پیشابراه (یورتریت) ( 6074 )
كشت ادرار ( 5951 )
آزمايش ادرار ( 5913 )
تومورهاي كليه ( 5499 )
نفرکتومی (برداشتن کلیه) ساده ( 4802 )
نارسايي کليه ( 4104 )
نارسائی حاد کلیه ( 3892 )
اعضاي گروه داخلي-جراحي ( 3568 )
بيماريهاي اسکلتي عضلاني ( 2765 )

عفونت ادراري در مردان.pdfعفونت ادراري در مردان.doc

عفونت ادراري در مردان

عفونت مجاري ادراري در مردان چيست ؟

عفونت مجاري ادراري (UTI) عبارت است از رشد زياد باكتري ها در پيشابراه ، مثانه ، كليه يا غده پروستات. عفونت مي تواند مدت طولاني طول بكشد و اگر درمان نشود باعث آسيب هاي دائمي نيز خواهد شد .

در UTI چه روي مي دهد ؟
مردان معمولا قبل از سن 50 سالگي دچار عفونت مجاري ادراري مي شوند اما در افراد مسن شايع تر است. مردان بالاي 50 سال ممكن است بدون هيچ علامتي عفونت داشته باشند . عفونت مجاري ادراري معمولا در مردان با پروستات بزرگ يا كساني كه سوند به منظور تخليه مثانه دارند روي مي دهد. در مردان جوان ممكن است همراه با سنگ كليه ، عفونت بروز كند.
باكتري هايي كه معمولا عفونت مجاري ادراري را ايجاد مي كنند از روي پوست مقعد به پيشابراه و سپس مثانه يا كليه منتشر مي شوند. همچنين باكتري ها مي توانند از قسمت هاي ديگر بدن از طريق جريان خون به سيستم ادراري وارد شوند. عفونت مجاري ادراري در مردان به نسبت زنان كمتر شايع است زيرا در مردان طول پيشابراه طولاني تر است و باكتري ها كمتر مي توانند به مثانه وارد شوند.
پروستات بزرگ از طريق جلوگيري از تخليه كامل مثانه مي توانند باعث ايجاد عفونت مجاري ادراري شوند.عاملي كه كمتر شايع است تنگي پيشابراه است . موقعي كه پيشابراه به علت بافت اسكار كه داخل آن شكل مي گيرد تنگ مي شود ( پيشابراه مجراي كوتاهي در پنيس است كه ادرار از طريق آن عبور مي كند.)
باكتري ها مي توانند باعث انواع مختلفي از عفونت مجاري ادراري شوند كه شامل:
- پروستاتيت ( عفونت غده پروستات )
- يورتريت ( عفونت پيشابراه ) معمولا با بيماري هاي مقاربتي ايجاد مي شود.
- سيستيت ( عفونت مثانه ) كه در مردان كمتر شايع است.
- پيلونفريت( عفونت كليه ) كه در مردان به نسبت زنان كمتر شايع است اما مي تواند جدي باشد.

علائم چيست؟
علائم عفونت مجاري ادرار ممکن است شامل :
- درد در موقع ادرار کردن
- تکرر ادرار و نياز اورژانس به ادرار کردن
- درد شکم
- تب
- خون در ادرار
- درد کمر ( پروستاتيت ممکن است باعث درد در قسمت پايين کمر شود در حالي که عفونت کليه باعث درد در قسمت وسط کمر مي شود )

چگونه تشخيص داده مي شود ؟

مراقبين بهداشتي در مورد علائم و تاريخچه پزشکي شما سوال مي کنند. معاينه پروستات از طريق رکتوم انجام مي شود. تست ازمايشگاهي ادرار و تخليه ادرار از پيشابراه و غدد پروستات ممکن است لازم باشد.

براي عفونت هاي مکرر شما ممکن است نياز باشد به :
- يک اولتراسوند، تکنيکي که در آن از با فت نرم و مايعات عکس برداري مي شود.
- IVP ( پيلوگرافي داخل وريدي ) و عکس هايي که با اشعه X از سيستم ادراري گرفته مي شود.
- سيستوسکوپي ( مشاهده پيشابراه و مثانه از طريق وارد کردن لوله داخل پيشابراه پس از بي حس)

چگونه درمان مي شود ؟
عفونت هاي مجاري ادراري با آنتي بيوتيک درمان مي شود . همچنين داروهايي براي سوزش و عدم دفع راحت ادرار ممکن است تجويز شود.
براي بيشتر اين عفونت ها ، علائم 24 ساعت پس از شروع درمان برطرف مي شود . براي پيشگيري از عفونت مجدد بايد اطمينان حاصل کنيد که همه آنتي بيوتيک هاي تجويز شده مصرف شود .

چگونه مي توان از خود مراقبت کرد ؟

درصورتي که علائم عفونت مجاري ادراري را داشتيد:
- دنبال کردن درمان با داروهاي تجويز شده
- حفظ بهداشت فردي
- نوشيدن مقدار زيادي مايعات
- خالي کردن کامل مثانه موقع ادرار کردن
- دنبال کردن توصيه هايي که توسط پزشک شده است

درصورتي که تب داشتيد :
- اگر تب بالاي 8/37 cْ داشتيد در رختخواب بمانيد . بعد از اينکه درجه حرارت بدن شما زير 8/37 cْ شد مي توانيد فعاليت هاي روزانه خود را شروع کنيد.
- از مراقبين بهداشتي خود بپرسيد که با چه روشي تب خود را کنترل کنيد.
- درجه حرارت خود را روزانه بگيريد و ثبت کنيد.

براي کرامپ يا درد شکمي ممکن است نياز باشد که از آب گرم يا پدهاي الکتريکي گرما زا روي موضع استفاده کنيد . هرگز چيز داغي را مستقيما روي پوست نگذاريد . يک تي شرت بپوشيد که ما بين پوست و بطري آب گرم يا پد گرمازا باشد يا اينکه يک پارچه اطراف آنها بپيچيد و سپس روي موضع قرار دهيد.

پوست خود را چک کنيد تا مطمئن شويد اثر تحريکي يا سوختگي در آن وجود ندارد . همچنين از پد گرمازا موقع خواب استفاده نکنيد.

در چه صورتي به مراقبين بهداشتي رجوع کنيد که:
- اگر علائم شما ادامه داشت
- علائم بدتر شد
- علائم جديدي ايجاد شد.

چگونه مي توان از عفونت مجاري ادراري پيشگيري کرد؟
براي کمک به پيشگيري از عفونت مجاري ادراري بايد:
- هر روز مقدار کافي مايعات بنوشيد.
- مثانه را مکررا و به طور کامل تخليه کنيد.
- مقاربت سالم داشته باشيد . هميشه از کاندوم پلاستيکي يا پلي اورتان استفاده کنيد.
- بعد از مقاربت براي خروج باکتري ها ادرار کنيد.
- اگر ختنه نشده ايد پره پوس ( پوست حشفه ) را هر زمان که دوش مي گيريد بشوييد.

منبع:www.nursing consult.com

مترجم: زهرا رضایی، دانشجوی ترم 7 پرستاری

تاريخ بروز رساني : يكشنبه 26/10/89 ساعت 18:15

عفونت ادراري در مردان.pdfعفونت ادراري در مردان.doc