اخبار

  • اول آبان روز ملی آمار و برنامه‌ریزی گرامی باد.
  • اعلام نتيجه قطعي علت مرگ بيمار فوت شده در بيمارستان قائم (عج)تا ده روز آينده
  • ‌برگزاری جلسه مشترک معاونت بهداشتی با معاونت درمان و مدیر فن آوری اطلاعات دانشگاه
  • سلامت زنان سلامت نسل ها
  • توسعه برنامه هاي سلامت روان و توجه به اصلاح سبک زندگي
  • قدرت بدنی بیشتر با استخوان های محکم همراه است
  • از کار افتادگي در بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي 3.5 برابر ساير افراد است
  • فرهنگ‌سازی در جامعه نسبت به اختلالات روانپزشکی یک ضرورت است
  • برگزاري نشست هم انديشي مدير کل سلامت خانواده و جمعيت با معاونت بهداشتي دانشگاه
  • بازدید معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ازمراکز ارائه خدمات در حاشیه شهر م�
  • تقديرازبهورزان ومربيان نمونه دانشگاه علوم پزشکي مشهد درمراسم روزملي بهورز
  • دومين نشست هم انديشي معاونت بهداشتي با روابط عمومي دانشگاه
  • برگزاري همايش هفته ملي کاهش خطر بلايا
  • دوچرخه سواران حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد مسير شهرستان انزلي تا س
  • برگزاري همايش پياده روي
  • زندگي كردن با بيمار اسكيزوفرنيا Living with Schizophrenia
  • برگزاري همايش سالمندان با مشارکت شهرداری منطقه 9و11 توسط مرکز بهداشت شماره يک مشهد
  • « زندگي كردن با بيمار اسكيزوفرنيا Living with Schizophrenia»
  • برگزاري همايش پياده روي
  • برگزاري اردوي فرهنگي تفريحي در گلمکان
  • اصلاح سبک زندگی یعنی کاهش ابتلا به بیماری های قلبی
  • برگزاري جلسه حلقه صالحين با حضور خانم رخساره هلاکاي اهل کشور ميانمار
  • کشف بيش از شش تن دراژه شکلاتي غيرمجاز
  • انتصاب دبير کميته پژوهش معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد
  • انتصاب کارشناس مسئول دبيرخانه کار گروه سلامت و امنيت غذايي استان
  • پشت میز نشین ها بیشتر درمعرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند
  • برگزاري نشست خبري به مناسبت روز جهاني قلب
  • انتصاب رئيس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه
  • توجه به نابرابري‌هاي بهداشت محيط (شعار روز جهاني بهداشت محيط)
  • نقش خود مراقبتي در سلامت دهان و دندان
  • نظرسنجي

    مهمترین اولویت نظام سلامت از نظر شما چیست؟

    ارتقای بهداشت 54.1%
    کاهش هزینه های درمان 27.3%
    تجهیز بیمارستان تخصصی 2.3%
    توسعه آموزش پزشکی 10.5%
    توليد دارو 5.8%


    مشاهده نتايج

    صفحات پر بازديد

    مرکز بهداشت استان ( 366484 )
    مرکز بهداشت استان ( 80716 )
    پرسش و پاسخ اچ آي وي - ايدز ( 65219 )
    20 توصيه بهداشتي براي سلامت دانش آموزان ( 41844 )
    فصلنامه بهورز ( 36275 )
    تغذيه سالم ( 34885 )
    مشكلات شايع دوران بارداري و درمان آنها ( 34666 )
    مهارت تصميم گيري ( 34367 )
    تفكر خلاق ( 32327 )
    مديريت تخصصي سلامت خانواده و جمعيت ( 27418 )
    مديريت توسعه شبکه و ارتقاء سلامت ( 22864 )
    فهرست مطالب شماره هاي آينده ( 20320 )
    واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات ( 20117 )
    شعارهاي سازمان جهاني بهداشت ( 19526 )
    مديريت تخصصي بهداشت محيط و حرفه اي ( 19339 )
    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري ( 17980 )
    فوائد زايمان طبيعي نسبت به سزارين ( 17652 )
    پيام های بهداشتي ( 16789 )
    گنجینه مطالب بهداشتي ( 15802 )
    روابط عمومي ( 15733 )
    گروه تخصصي پيشگيري و مبارزه با بيماريها ( 15702 )
    تقويم ايام بهداشتي در یک نگاه ( 15490 )
    واحد امور آزمايشگاه ها ( 14826 )
    بهداشت محيط ( 14601 )
    نياز سنجي آموزشي کارکنان ( 14373 )

    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري.pdfبرنامه غذايي مناسب در دوران بارداري.doc

    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري

     

    واحد سلامت خانواده و جمعيت >سلامت مادران> برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري

    بازگشت

     
     
     
    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري
     
     
     
     
    آنچه يك خانم باردار مي خورد به حفظ سلامت او ،و رشدو تكامل جنين كمك مي كند؛ اگر مادر باردار تغذيه مناسبي نداشته باشد هم به خود و هم به جنين صدمه می زند.

    زنان باردار بايد مانند ساير افراد خانواده هر روز از گروههاي اصلي مواد غذايي استفاده كنند.

    گروههاي اصلي مواد غذايي عبارتند از :

    - نان و غلات

    - ميوه ها و سبزيها

    - شير و لبنيات

    - گوشت – تخم مرغ – حبوبات و مغزها .

    -گروه نان و غلات :

    شامل انواع نان ،‌برنج ،‌ماكاروني ، رشته ،‌گندم ،‌جو و ذرت مي باشد . مقدار توصيه شده از اين گروه 7تا11سهم در روز است كه هر سهم برابر يك برش نان سنگك ،‌تافتون يا بربري به اندازه يك كف دست ، نصف تا سه چهارم ليوان غلات پخته مانند برنج ياماكاروني مي باشد

    -گروه ميوه ها و سبزيها :

    ميوه ها :

    از ميوه هاي مختلف به طور متوسط بايستي 3تا4 سهم در روز استفاده كرد . هر سهم از ميوه ها به عنوان مثال معادل يك عدد سيب ، پرتقال يا موز متوسط ،‌نصف ليوان كمپوت يا ميوه پخته ، 3 عدد زردآلو ،‌نصف ليوان حبه انگور ، ‌يك چهارم طالبي متوسط ،‌نصف ليوان آب ميوه يا يك سوم ليوان آب ليموترش يا 2 قاشق غذاخوري ميوه خشك (برگه ) مي باشد .

    سبزيها :

    شامل انواع سبزيهاي برگي، هويج ، گوجه فرنگي ، كدو ، سيب زميني ، سبزي خوردن ، خيار و ... مي باشد .

    مقدار توصيه شده از سبزي ها به طور متوسط4تا5سهم در روز است كه هر سهم معادل يك ليوان سبزي خام برگ دار يا سالاد سبزيجات (شامل گوجه فرنگي ، كاهو ، كلم ، فلفل سبز دلمه اي و... ) يا نصف ليوان سبزيجات پخته
    مي باشد .

    -گروه شير و لبنيات :

    اين گروه شامل شير ، پنير ، ماست ، كشك و بستني مي باشد . اين گروه از مواد غذايي منبع بسيار خوبي از كلسيم مورد نياز براي بدن مادر جهت حفظ سلامت واستحكام استخوانها ، دندانها و حفظ ذخيره كلسيم بدن مادر مي باشد و در ساخت وساز استخوانها و دندانهاي جنين نيز بسيار مهم است . از اين گروه در روز حداقل3تا4سهم - كه هر سهم يك ليوان شير ، يك ليوان ماست ، پنير كم چرب معادل دو قوطي كبريت ، يك ليوان كشك و يا 5/1 ليوان بستني مي باشد – بايد استفاده کرد.

    -گروه گوشت ،‌تخم مرغ ،‌حبوبات و مغزها :

    اين گروه شامل انواع گوشت سفيد و قرمز ،‌ماهي ،‌دل ،‌جگر ،‌تخم مرغ ،‌عدس ، نخود و لوبيا ، پسته ،‌بادام ،‌گردو و... مي باشد . مقدار توصيه شده از مواد اين گروه حدوداً 3 سهم در روز است كه هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز يا ماهي يا مرغ ، نصف ليوان حبوبات خام يا يك ليوان حبوبات پخته ،‌دو عدد تخم مرغ يا نصف ليوان از مغزها مي باشد.

     

     

     

     

     

     

    تاريخ بروز رساني : شنبه 16/10/91 ساعت 18:07

    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري.pdfبرنامه غذايي مناسب در دوران بارداري.doc

    برنامه غذايي مناسب در دوران بارداري

    Mashhad University of Medical Sciences Contact Details:
    Main address: University St., Ghoraishy Building 91375-345 Mashhad, Iran ,
    Tel:( 98 511) 841 2081-5 , Fax:( 98 511) 8430249 , E-mail: Info(at)mums.ac.ir Members: - Schools and Hospitals School: Dentistry , School: Health , School: Medicine , School: Nursing & Midwifery , School: Paramedical , School: Pharmacy , School: Traditional Medicine , Hospital: Dr.Sheikh , Hospital: Dr.Shariati , Hospital: Emam Reza , Hospital: Ghaem , Hospital: Hashemi Nezhad , Hospital: Ibn-e-Sina , Hospital: Khatam-al-Anbia , Hospital: Montaserie , Hospital: Ommul-Banin , Hospital: Omid , Hospital: Shahid Kamyab , Hospital: Taleghani , History: Mashhad Faculty of Medicine was officially opened on Nov. 23, 1949 by Dr Zanganeh, the minister of culture. The school started out with 61 students, one associate professor and seven tutors. In 1956, when the school of Arts opened, the two schools merged to form the University of Mashhad. In 1989, the faculties offering Medical Sciences' degrees across the country separated from the Ministry of Culture and Higher Education. New emerging Medical Universities have gone under management of Ministry of Health, Treatment and Medical Education. Thus the original University of Mashhad was divided into two independent universities: "Ferdowsi University of Mashhad" and "Mashhad University of Medical Sciences'. Mashhad University of Medical Sciences operates at present with 8 faculties, 32 hospitals, 179 rural and 147 urban health centers. It covers an enormous area stretching from the north east to the central parts of the country, which makes it the largest university of Medical Sciences providing health care and treatment services. With 597 teaching staff, 1645 MDs with different specialties, 138 dentists, 123 pharmacists and 25, 402 employees, the university provides health care and medical services to the area's large population as well as to over 25 million tourists a year.

    مشهد، انتهاي خيابان سناباد، كد پستي : 9185684538 صندوق پستی : 557 - ۹۱۷۳۵ تلفن: 8-۸۴۱5001 ۰۵۱۱ نمابر: ۸۴15222 ۰۵۱۱ تلفن گويا :1490، 1590، 09686 پست الکترونيک : Health@mums.ac.ir
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.