اخبار

نظرسنجي

ميزان رضايتمندي شما از سايت مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه چقدر است؟

عالي 47.7%
خوب 23.8%
متوسط 9.2%
ضعيف 13.0%
كاربردي نيست 6.2%


مشاهده نتايج

صفحات پر بازديد

توصیه های تغذیه ای در رابطه با بیماری کبد چرب ( 39707 )
صفحه اصلي ( 24949 )
فوايد مصرف ماهي ( 6774 )
تعيين جنسيت فرزندان ( 4834 )
ليپوپروتئين ها ( 4679 )
اعضاي مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه ( 4335 )
فوايد ميان وعده ها ( 3054 )
اعضاي شوراي عالي مركز ( 2615 )
كنگره ها و سمينارهاي مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه ( 2235 )
كارگاه هاي مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه ( 2205 )
گاستريت و بيماري زخم پپتيك ( 2030 )
خدمات مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه ( 1971 )
گالري عكس مركز تحقيقات بيوشيمي و تغذيه ( 1780 )
Cv Dr Ghayour ( 1726 )
Dr parizadeh ( 1660 )
علايق پژوهشي ( 1532 )
اساسنامه مركز ( 1404 )
معرفي مركز ( 1383 )
Cv Dr Safarian ( 1268 )
CV- Dr M Nemati ( 1213 )
اخبار ( 1171 )
تجهيزات مركز ( 1158 )
کتاب ( 1031 )
Information ( 1027 )
تماس با ما ( 737 )

فوايد مصرف ماهي.pdfفوايد مصرف ماهي.doc

فوايد مصرف ماهي

فواید مصرف ماهی:

 

                 

• يكي از نگراني هاي مصرف گوشت قرمز  مصرف چربي هاي قابل مشاهده همراه گوشت و همچنين چربي هاي لابلاي گوشت قرمز مي باشد كه در مجموع مصرف روغن حيواني يا همان اشباع شده را در افراد بالا مي برد. با مصرف ماهي اين خطر وجود ندارد و روغن اشباع شده همراه اين نوع گوشت نيست.

• با توجه به اينكه در ايران به دليلي كشاورزي چند هزار ساله خاك كشاورزي به مقدار كافي ماده ی معدني « روي » را ندارد، اين اشكال سبب كمبود روي بطور فراواني در ايران شده است كه تعدادي از موارد كم ااشتهایي ها ، رشد ناكافي و كوتاه قدي ها به همين دليل است. غذاهاي دريایي و ماهي نقص كمبود « روي» را برطرف مي كنند چون سرشار از روی هستند.

• ماهي ها يك نوع مخصوص از چربي را به فراواني دارند كه اسم اين نوع چربي در كتابها به نام  « امگا3 » معروف است. اين نوع چربي در حقيقت از خانواده چربي هاي اشباع نشده است كه بيشتر از همه در ماهي وجود دارد. هر چند در منابع گياهي نيز وجود دارد. امگا 3 فايده هاي فراواني دارد كه از مهمترين آن حفظ بدن در مقابل مرگ هاي ناگهاني قلبي است. پس ماهي داراي نوعي از چربي است كه مي تواند انسان را از خطر سكته قلبي و مرگ ناگهاني محافظت كند.

• ماهي های معمولی در حال حاضر در كشور ما نسبت به گوشت قرمز داراي قيمت كمتری هستند و اين مطلب يك مزیت مهم ماهی است كه با توجه به آن می توان در هفته يكي دو بار ماهی را جایگزین گوشت قرمز نمود. حتي می توان از انواع دیگر ماهي مثل كيلكا و ساردين كه خواص مفید فراوان تري داشته و نسبت به سایر ما هی ها  ارزان تر بوده استفاده نمود.

• مصرف ماهي باعث چاقي نمي شود. چون چربي كمي همراه آن دارد. در حاليكه گوشت قرمز به دليل چربي زیاد آن در صورت مصرف فراوان، مي تواند سبب چاقي شود.

• مصرف ماهي اسيداوريك خون را بالا نمي برد و اين در افراد نقرسي كمتر مشكل ساز مي باشد. زيرا در افرادي كه بيماري نقرس دارند مصرف گوشت قرمز بايد خيلي محدود شود.
 
بنابراين همانطور كه بيان شد گوشت ماهي علاوه بر دارا بودن پروتئين خوب براي رشد و تامين نيازهاي بدن، خواص مفيد ديگري نيز دارد كه براي پيشگيري از سكته ی قلبي و مرگ ناگهاني مفيد است.

میزان مصرف ماهی:

طبق گفته های محققین حدود يک صد گرم براي هر وعده کافي است. اين مقدار کمي بيشتر از وزن يک تخم مرغ است يا حدود 5/1 برابر وزن يک تخم مرغ. بعضي از کتاب ها توصيه مي کنند سه بار و بعضي ها ی دیگر دو بار در هفته مصرف ماهی را توصیه می کنند. ولي آنچه مسلم است مصرف حداقل 2-1 بار در هفته از ماهي های چرب عادت خوبي است که مي تواند در دراز مدت سلامت بدن و بخصوص سلامت قلب را تضمين کند.

             

تاريخ بروز رساني : يكشنبه 06/12/91 ساعت 16:12

فوايد مصرف ماهي.pdfفوايد مصرف ماهي.doc

فوايد مصرف ماهي

Mashhad University of Medical Sciences Contact Details:
Main address: University St., Ghoraishy Building 91375-345 Mashhad, Iran ,
Tel:( 98 511) 841 2081-5 , Fax:( 98 511) 8430249 , E-mail: Info(at)mums.ac.ir Members: - Schools and Hospitals School: Dentistry , School: Health , School: Medicine , School: Nursing & Midwifery , School: Paramedical , School: Pharmacy , School: Traditional Medicine , Hospital: Dr.Sheikh , Hospital: Dr.Shariati , Hospital: Emam Reza , Hospital: Ghaem , Hospital: Hashemi Nezhad , Hospital: Ibn-e-Sina , Hospital: Khatam-al-Anbia , Hospital: Montaserie , Hospital: Ommul-Banin , Hospital: Omid , Hospital: Shahid Kamyab , Hospital: Taleghani , History: Mashhad Faculty of Medicine was officially opened on Nov. 23, 1949 by Dr Zanganeh, the minister of culture. The school started out with 61 students, one associate professor and seven tutors. In 1956, when the school of Arts opened, the two schools merged to form the University of Mashhad. In 1989, the faculties offering Medical Sciences' degrees across the country separated from the Ministry of Culture and Higher Education. New emerging Medical Universities have gone under management of Ministry of Health, Treatment and Medical Education. Thus the original University of Mashhad was divided into two independent universities: "Ferdowsi University of Mashhad" and "Mashhad University of Medical Sciences'. Mashhad University of Medical Sciences operates at present with 8 faculties, 32 hospitals, 179 rural and 147 urban health centers. It covers an enormous area stretching from the north east to the central parts of the country, which makes it the largest university of Medical Sciences providing health care and treatment services. With 597 teaching staff, 1645 MDs with different specialties, 138 dentists, 123 pharmacists and 25, 402 employees, the university provides health care and medical services to the area's large population as well as to over 25 million tourists a year.

مشهد، میدان فردوسی، میدان بوعلی، پژوهشکده بوعلی،مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه، صندوق پستی:9196773117 تلفن:227-7112610 0511 نمابر: 7112596 0511 پست الکترونیک:bnrc@mums.ac.ir
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.